Neurochirurg Malessy houdt prestigieuze lezing

9 april | NIEUWSBERICHT
  
Martijn Malessy is zeer vereerd dat hij is uitgekozen voor de David G. Kline Lecture van de American Association of Neurological Surgeons (AANS). "Meestal valt deze eer toe aan een zenuwspecialist aan het eind van zijn carriŤre, ik ben nog maar halverwege.Ē
 
Malessy is binnen de neurochirurgie gespecialiseerd in herstel van zenuwen. Het LUMC behandelt vooral patiŽnten met zeer complexe aandoeningen aan de zenuwen, met name zenuwbeschadigingen, beklemmingen, tumoren en zenuwpijn.
 
"Door samen te werken met verschillende afdelingen en disciplines proberen we de behandelingen continu te verbeteren. De samenwerkingsverbanden die we hier hebben zijn echt uniek in de wereldĒ, aldus Malessy, die ook een aanstelling bij het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen (NIN) heeft.
   
Beschadigde zenuwen herstellen
Een belangrijke bijdrage van Malessy aan het veld van de neurochirurgie is de introductie van een nieuwe zenuwhersteltechniek bij babyís met zenuwletsel aan de arm dat ontstaat tijdens de geboorte.

Momenteel onderzoekt Malessy stoffen die de groei van zenuwen kunnen bevorderen en pijn kunnen verminderen. Hij probeert beschadigde zenuwen te herstellen door deze stoffen via ongevaarlijke virussen in te brengen.
 
Martijn Malessy (1960) is sinds 2011 hoogleraar Neurochirurgie in het LUMC. Hij studeerde Geneeskunde in Gent en Leiden. In 1999 promoveerde hij op onderzoek naar chirurgisch herstel van het zenuwnetwerk van de arm.