ZAPP


ZAP-Plexus

Zorg, Activiteiten en Participatie bij Plexus Brachialis Geboorteletsel

Bent of was u, of uw kind, onder behandeling in het LUMC voor een geboorteletsel van de Plexus Brachialis dan vragen we u mee te doen aan ons ‘ZAP-Plexus’ onderzoek. U krijgt binnenkort een uitnodiging in de brievenbus om mee te doen aan dit onderzoek en we hopen van harte dat u deel neemt.

Wat houdt het onderzoek in?
U wordt gevraagd om eenmalig een aantal vragenlijsten in te vullen waarin de onderwerpen dagelijkse activiteiten, kwaliteit van leven, zorggebruik en tevredenheid over de zorg aan bod komen.

Resultaten
Door dit onderzoek krijgen we een beter inzicht in de invloed van het Plexus Brachialis letsel op het dagelijkse functioneren van de patiënt. Hierdoor kunnen wij de zorg en informatievoorziening beter afstemmen op patiënten. Aan het einde van het onderzoek ontvangt u een kort verslag van de resultaten.

Waarom dit onderzoek?
Kinderen en (jong)volwassenen met een Erbse parese kunnen in verschillende mate diverse problemen ervaren. Om dit goed in kaart te brengen voeren wij het ‘ZAP-Plexus’ onderzoek uit onder een grote groep patiënten. Ook als u of uw kind helemaal geen problemen ervaart zijn we geïnteresseerd in hoe het gaat om zo een zo compleet mogelijk beeld van de invloed van het Plexus Brachialis letsel op het dagelijks leven te krijgen.

Voor wie is het ZAP-Plexus onderzoek?
Voor alle mensen, of ouders van kinderen, met een geboorteletsel van de Plexus Brachialis ("Erbse parese”) die behandeld zijn in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Mocht u nog vragen hebben, extra informatie willen of u aanmelden voor het onderzoek dan kunt u contact opnemen met Menno van der Holst, onderzoeker Plexus team LUMC.
 
Vriendelijke groet

namens het Plexus team LUMC: Prof. Dr. R.G.H.H. Nelissen, Orthopaedisch chirurg, Prof.dr. M.J.A. Malessy, Neurochirurg, Dr. W. Pondaag, Neurochirurg, Dr. D. Steenbeek, Revalidatie arts, Drs. K.S. de Boer, Revalidatie arts, Drs. J. Nagels, Orthopaedisch chirurg, Mw. S.M. Buitenhuis, Kinderfysiotherapeute, Mw. A. Hendrix-van der Stegen, Ergotherapeute,

 

Menno van der Holst, Kinderfysiotherapeut/onderzoeker.

Email: zapplexus@lumc.nl